dilluns, 12 de novembre del 2018


ELS MÒBILS I EL COLTAN

Els últims dies de 5è varem fer una enquesta per lliurar a les famílies sobre el nivell de reciclatge de la seves llars.

A partir d'això hem començat a parlar de l'associació Jane Goodall “ Mobilitza ‘t per la selva” que consisteix en recollir mòbils, que no funcionen, i així apadrinar a un ximpanzé.
¿Per què a un ximpanzé?
Perquè els mòbils es fabriquen, entre altres elements, d’un mineral, molt apreciat, que s'anomena coltan (en realitat és una mescla de dos minerals)
Hem desmuntat mòbils vells

El coltan té una gran emmagatzematge d’informació, alta resistència a la corrosió, al desgast... per això a les indústries que fabriquen mòbils els interessa tan obtenir coltan.

Aquest mineral es troba, sobretot, a la República Democràtica del Congo, a on destrossen molts hàbitats naturals i també es provoquen moltes guerres entre la població (1.000.000 de persones mortes), i tot això per obtenir coltan.

Per això volem replegar mòbils que no s'empren, per reutilitzar el coltan, i altres minerals, conscienciar a la gent del que es troba darrere la compra d’un mòbil i, alhora, no anar a les mines del Congo a extreure el mineral de forma tant negativa pel Congo.

Roser & Lucia



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

``LA NUTRICIÓ´´ Aquestes setmanes hem treballat la Nutrició. Per estudiar hem fet mapes conceptuals i també varem simular que erem...