dissabte, 16 de febrer del 2019


HISTÒRIA

Revolució Francesa

Estem treballant la Revolució Francesa que va esclatar a finals del S.XVIII.
En aquells anys hi havia una societat estamental amb els privilegiats i els no privilegiats

Els no privilegiats eren la majoria del poble.(97%) formada per burgesos, pagesos, artesans i captaires

El rei sempre tenia el poder absolut i el poble (excepte els burgesos) passava gana per què eren pobres.

La gent del poble va començar a revolucionar-se perquè tenien males collites i havien de pagar molts impostos, sense que els quedés res per ells.
Els burgesos (els que tenien mes doblers de tots els no privilegiats i també de molts dels llocs més alts de la piràmide de la població) també volien ser privilegiats per governar però no podien saltar d'estament .
Alhora van sorgir uns pensadors i filòsofs ( corrent del liberalisme) que deien que no hi ha cap ésser humà superior, que el poder havia de recaure en el poble i que tots els homes són iguals davant la llei, aquestes idees van ser aprofitades en benefici de la burgesia.

Així amb els pensadors il·lustrats ,de idees noves ,animats pels burgesos i les injustícies cap a la gent mes pobre va esclatar la Revolució Francesa a l’any 1789 amb la toma de La Bastilla que era el símbol de represàlia del Rei Lluís XVI.

Les conseqüències varen ser moltes i no només a França.

Continuarà...



Mohamed i Biel

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

``LA NUTRICIÓ´´ Aquestes setmanes hem treballat la Nutrició. Per estudiar hem fet mapes conceptuals i també varem simular que erem...